Sport op maat

Sportcoaching

Wil je graag onder persoonlijke begeleiding sporten? Dan is de sportcoach of personal trainer wat je zoekt. Samen met de sportcoach stel je een persoonlijk trainingsschema op.

Train gericht en efficiënt. Een inspanningstest is een perfect middel om jouw conditie in kaart te brengen en vormt een goede basis om een gericht en persoonlijk schema op te stellen.
Jan-Lammert
Sportcoach

Wat doet een sportcoach

Wil je graag onder persoonlijke begeleiding sporten? Dan is de sportcoach wat je zoekt. Sportcoaching is een training aangepast op jouw doelstelling en belastbaarheid. Op basis van testen en analyses wordt er een trainingsschema op maat gemaakt. Bij sportcoaching krijg je volledig de aandacht en begeleiding die je wenst en zal je samen met je sportcoach werken aan een duurzaam resultaat voor een gezonde levensstijl.

Aan de hand van een persoonlijk voor jou opgesteld trainingsschema ga je zelf aan de slag. En als je vragen hebt over je training dan kan je die aan je sportcoach stellen. Op die manier ben je er van verzekerd dat je goed en zo verantwoord mogelijk bezig bent om je doelstellingen te behalen.

Voor wie is sportcoaching

De duursport en fitness lenen zich uitstekend voor de trainingen. Je uithoudingsvermogen wordt stap voor stap aantoonbaar verbeterd. Je bent actief aan het werk om je hersteltijd na een gedane taak te verkorten.

Fietsen
Wielrenner of mountainbiker, beginner of semi-prof, getraind of ongetraind, en wil je weten hoe je het maximale uit het fietsen kunt halen? Wil je jezelf op een verantwoorde en gerichte manier trainen? Wil je je voorbereiden op een wielerronde of een fietstocht zoals: Alpe d’HuZes of Mont Ventoux? Dan kan Sportcoach JL jou optimaal begeleiden.

Fitness
Sportcoaching in de sportschool is de oplossing voor iedereen die wil beginnen met fitness, afvallen, zijn conditie wil verbeteren, kracht wil opbouwen, (top)sport specifiek te werk wil gaan of gewoon een stok achter de deur nodig heeft. Trainen met een sportcoach zorgt er voor dat je net een stapje verder gaat en harder traint. 

Hardlopen
Wil jij verantwoord een marathon uitlopen? Of een ander hardloopevenement? Of gewoon slim hardlopen in het juiste tempo? Start dan met een inspanningstest en laat een hardloopschema maken!

Waarom sportcoaching

De meeste sporters blijven werken met een sportcoach totdat de doelen zijn behaald. Daarna wordt er gekeken hoe je ook zelfstandig duurzaam resultaat kan blijven handhaven.

Sportcoaching richt zich voornamelijk op duursport en fitness.

 • Beginnen met sporten en dit verantwoord wil doen.
 • Al vaker bent begonnen met sporten en dit keer niet na 2 weken op wilt geven.
 • Graag wil weten hoe het met jouw huidige conditie is gesteld.
 • Je training wil optimaliseren.
 • Goede houding op de fiets door bikefitting.
 • Trainen in de juiste hartslagen door een inspanningstest.
 • Behaal en behoud een gezond gewicht.
 • Begeleiding bij (sport)blessures.

Hoe werkt sportcoaching

Na een rustmeting en inspanningstest wordt een persoonlijk schema opgesteld en kun je met de app en een hartslagmeter aan de slag. Je voortgang wordt door de app continue in de gaten gehouden. Door gebruik te maken van eHealth technologie kan je als deelnemer in je eigen omgeving oefenen en trainen.

Individuele begeleiding
Na de inspanningstest heb ik genoeg gegevens om jou individueel te begeleiden. Mijn individuele begeleiding is voornamelijk coaching op afstand en persoonlijke training. Hierbij maak ik gebruik van ontwikkelde Heart Rate Coach app.

De app is je persoonlijke coach. Binnen de app kan je ademoefeningen doen, trainingen afwerken en kan de voortgang bijgehouden worden. Op basis hiervan kan ik je direct coachen en je training bijsturen. Persoonlijke training kan door middel van hardlopen of een andere buitentraining en gaan daar aan de slag met je gestelde doelen. Centraal staan:

 • Persoonlijke aandacht
 • Focus op conditieverbetering en uithoudingsvermogen
 • Beter leren sporten
 • Verbetering van leefstijl
 • Deze begeleiding kan ook sportspecifiek zijn.
 • Ik richt me dan op hardlopen, fietsen en triathlon.

Sport op maat

Sportcoach JL levert graag maatwerk in een wereld waarin iedereen anders is. Of je nu medische klachten hebt of een strikt dieet, we helpen je graag.
Jan-Lammert
Sportcoach