Veel kombochten

MTB in Staphorst

De mtb-route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.

"Een mtb-route met boomwortels en kuilen, rul zand, weinig hoogteverschillen en veel kombochten. De route is in te korten tot 17 km"
Jan-Lammert
Sportcoach

MTB-routes Staphorst

De route is zeer afwisselend in het Staphorster bos, men kan kiezen voor een 17 kilometer of 25 kilometer lange route. De route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.

Gegevens
Provincie Overijssel
17 of 27 kilometer
118 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het oranje het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:

– Parkeerterrein de Zwarte Dennen, Vijverweg, 7715 PA in Punthorst

Kaart MTB-routes Staphorst

1 Route oranje Staphorst
> 27 km – 118 hm

2 Route oranje Staphorst
> 17 km

MTB in Staphorst delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer MTB-routes

MTB Sallandse Heuvelrug - Berg op - Berg af
jan-lammert

MTB Sallandse Heuvelrug

MTB Sallandse Heuvelrug heeft uitdagende mountainbikeroutes over onverharde paden met flinke hoogteverschillen en een gevarieerd landschap met bossen, over heidevelden. Je gaat berg op – berg af.

Read More »
MTB Veluwzoom - Vol heuvels en bossen
jan-lammert

MTB op de Veluwezoom

Mountainbiken door een landschap vol heuvels, bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzand. MTB Veluwezoom heeft voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil en is afwisselend en technisch. 

Read More »
jan-lammert

MTB in Appelscha

In de omgeving van Appelscha kun je uitstekend mountainbiken. De routes doorkruisen het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold en deze routes kun je eenvoudig met elkaar combineren.

Read More »