MTB in Harderwijk - Routes vol uitdaging


Routes vol uitdaging

MTB in Harderwijk

Ga op pad met de mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Harderwijk in Gelderland. De route wordt gekenmerkt door de typische Veluwse natuur.

"Onderweg door het bos, over de heide en langs zandverstuivingen kun je volop werken aan je klim- en daaltechniek. Er liggen tientallen kilometers om te ontdekken!"
Jan-Lammert
Sportcoach

Omgeving Noordwest Veluwe

Uitdagende paden

Ga op pad met de mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Harderwijk in Gelderland. De route wordt gekenmerkt door de typische Noordwest Veluwse natuur: prachtige heidevelden en uitgestrekte bossen. Zo kennen de routes slingerende paadjes en klimmetjes!.

Prachtige bossen

MTB in Harderwijk is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainbike te verkennen. Onderweg door het bos, over de heide en langs zandverstuivingen
kun je volop werken aan je klim- en daaltechniek. Er liggen tientallen kilometers om te ontdekken!

3 MTB-routes Harderwijk

Pak je mountainbike en kom fietsen door de ongerepte natuur van Harderwijk! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel.

Gegevens
Provincie Gelderland
21 kilometer
187 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk

Mountainbiken in Ermelo voert over uitdagende singletracks door onder andere het Speulderbos en over de uitgestrekte Ermelosche Heide en is daardoor zeer afwisselend.

Gegevens
Provincie Gelderland
24 kilometer
211 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:

– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk
– Camping & Bungalowpark de Haeghehorst, Fazantlaan 4, 3852 AM in Ermelo
– Camping Het Vossenhol, Morieljelaan 19, 3852 LV in Ermelo

De Track trail is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Openingstijden
Omdat deze lus voor een deel over het Bouw- en Infrapark Harderwijk loopt is deze alleen te rijden op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur t/m 17.00 uur
Bekijk hier de actuele openingstijden

De route
Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Startpunt
De Trek trail kan worden gestart vanuit:

Transferium Harderwijk (Carpool Harderwijk), inrit via Boekhorstlaan Harderwijk (kaart)

Kaart MTB Appelscha

1. Route rood Bosberg
> 4.4 km – 73 hm

2. Route blauw Appelscha
> 16 km – 100 hm

3. Route groen Holten
> 23 km – 132 hm

MTB in Appelscha delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer MTB-routes

MTB Sallandse Heuvelrug - Berg op - Berg af

MTB Sallandse Heuvelrug

MTB Sallandse Heuvelrug heeft uitdagende mountainbikeroutes over onverharde paden met flinke hoogteverschillen en een gevarieerd landschap met bossen, over heidevelden. Je gaat berg op – berg af.

Lees meer »
MTB Veluwzoom - Vol heuvels en bossen

MTB op de Veluwezoom

Mountainbiken door een landschap vol heuvels, bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzand. MTB Veluwezoom heeft voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil en is afwisselend en technisch. 

Lees meer »

MTB in Appelscha

In de omgeving van Appelscha kun je uitstekend mountainbiken. De routes doorkruisen het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold en deze routes kun je eenvoudig met elkaar combineren.

Lees meer »