Afwisselende routes

MTB in Appelscha

In de omgeving van Appelscha kun je uitstekend mountainbiken. De routes doorkruisen het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold en deze routes kun je eenvoudig met elkaar combineren.

"Door Nationaal Park Drents-Friese Wold lopen 3 MTB routes die je als één route van 43 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde"
Jan-Lammert
Sportcoach

Omgeving Appelscha

Ideale ligging

Stap in Appelscha op de mountainbike voor de mooiste MTB routes van Friesland! Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 43 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde.

Natuurgebied

Appelscha ligt in het zuidoosten van Friesland. Het Friese dorp ligt namelijk ingeklemd tussen 2 mooie natuurgebieden: Nationaal Park het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen, met tal van wandel- en fietsroutes binnen handbereik.

MTB-routes Staphorst

De mountainbikeroutes vanuit Appelscha hebben een verbindingsroute, aangegeven met zwarte bordjes, met de route Diever-Hoogersmilde. Vanaf die route zijn er tal van verbindingen naar andere MTB routes, waaronder: Dwingeloo, Havelte,-Oost, Havelte-West. Wanneer je nog meer MTB routes wilt ontdekken, neem dan vanuit Dwingeloo de verbindingslus naar de MTB route van Ruinen.

Vanuit het dorp Appelscha is de route Appelscha (Bosberg) de dichtstbijzijnde. Het startpunt van deze mountainbike route is bij Bike Totaal & Fietsverhuur Kramer Appelscha. Hier is ook een afspoelplaats en ruime parkeergelegenheid. Vanaf het beginpunt rijd je direct het bos in voor de uitdagende route van vijf km. In de route zit relatief veel hoogteverschil (73 meter) en bestaat uit technische singletracks en korte maar pittige klimmetjes

Gegevens
4.4 kilometer – 73 hoogtemeters
Provincie Friesland
Gemeente Ooststellingwerf
Gebied Drents-Friese Wold

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Boerestreek 12, 8426 BP in Appelscha

Gegevens
16 kilometer – 100 hoogtemeters
Provincie Friesland
Gemeente Ooststellingwerf
Gebied Drents-Friese Wold

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Parkeerplaats Het Groote Veen (Bosweg), 8426 SJ in Appelscha
– Parkeerplaats Wateren
– Parkeerplaats bij het Aekingerzand of Kale Duinen, Appelschaseweg in Wateren
Bij de verschillende startpunten vind je steeds een duidelijk informatiebord.

Gegevens
23 kilometer – 132 hoogtemeters
Provincie Drenthe
Gemeente Westerveld
Gebied Drents-Friese Wold

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Camping Diever, Haarweg 2, 7981LW Diever
– Parkeerplaats op de Bosweg, 9423 TA in Hoogersmilde
– Parkeerplaats Camping de Reeënwissel, Bosweg 23, 9423 TA in Hoogersmilde

Op de startplaatsen vind je een duidelijk informatiebord.

Kaart MTB Appelscha

1. Route rood Bosberg
> 4.4 km – 73 hm

2. Route blauw Appelscha
> 16 km – 100 hm

3. Route groen Holten
> 23 km – 132 hm

MTB in Appelscha delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer MTB-routes

MTB Sallandse Heuvelrug - Berg op - Berg af

MTB Sallandse Heuvelrug

MTB Sallandse Heuvelrug heeft uitdagende mountainbikeroutes over onverharde paden met flinke hoogteverschillen en een gevarieerd landschap met bossen, over heidevelden. Je gaat berg op – berg af.

Lees meer »
MTB Veluwzoom - Vol heuvels en bossen

MTB op de Veluwezoom

Mountainbiken door een landschap vol heuvels, bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzand. MTB Veluwezoom heeft voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil en is afwisselend en technisch. 

Lees meer »

MTB in Staphorst

De mtb-route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.

Lees meer »