Routes vol uitdaging

MTB in Gelderland

Gelderland heeft het ideale landschap voor mountainbiken. De glooiende natuur met bos, heide en zandverstuivingen biedt beginnende en gevorderde mountainbikers mooie uitdagingen.

"Mountainbiken in Gelderland wordt gekenmerkt door de typische Veluwse natuur: prachtige heidevelden en uitgestrekte bossen"
Jan-Lammert
Sportcoach

Mountainbiken in Gelderland

Pak je mountainbike en kom fietsen door de ruige natuur van Gelderland! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. 

1. Noordwest Veluwe

Ga op pad met de mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Harderwijk in Gelderland. De route wordt gekenmerkt door de typische Veluwse natuur: prachtige heidevelden en uitgestrekte bossen. Zo kennen de routes slingerende paadjes en klimmetjes!. 

Gegevens
Provincie Gelderland
21 kilometer
187 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk

Mountainbiken in Ermelo voert over uitdagende singletracks door onder andere het Speulderbos en over de uitgestrekte Ermelosche Heide en is daardoor zeer afwisselend.

Gegevens
Provincie Gelderland
24 kilometer
211 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:

– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk
– Camping & Bungalowpark de Haeghehorst, Fazantlaan 4, 3852 AM in Ermelo
– Camping Het Vossenhol, Morieljelaan 19, 3852 LV in Ermelo

De Track trail is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Openingstijden
Omdat deze lus voor een deel over het Bouw- en Infrapark Harderwijk loopt is deze alleen te rijden op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur t/m 17.00 uur
Bekijk hier de actuele openingstijden

De route
Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Startpunt
De Trek trail kan worden gestart vanuit:

Transferium Harderwijk (Carpool Harderwijk), inrit via Boekhorstlaan Harderwijk (kaart)

MTB-routes Gelderland

Mountainbiken in Harderwijk kenmerkt zich door technische singletracks met pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

MTB-routes Noordwest Veluwe

MTB in Gelderland delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek MTB-routes

Mountainbiken in Appelscha camperplaats - Let's go
jan-lammert

MTB in Friesland

Ben jij een echte fietsliefhebber in hart en nieren? Mountainbiken door één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In het Drents-Friese Wold is voor elke mountainbiker avontuur te beleven.

Lees meer »
jan-lammert

MTB in Appelscha

In de omgeving van Appelscha kun je uitstekend mountainbiken. De routes doorkruisen het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold en deze routes kun je eenvoudig met elkaar combineren.

Lees meer »
jan-lammert

MTB in Staphorst

De mtb-route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.

Lees meer »