Kitesurfen op Bonaire - Tropisch klimaat met wind

Tropisch klimaat met wind

Kitesurfen op ABC-eilanden

Beleef het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie door te gaan kitesurfen op de ABC-eilanden. Op de witte zandstranden en in de baaien kan je heerlijk tot rust komen na een goede kitesurfsessie.

"Bonaire is een populair land om te kitesurfen. Dit komt omdat Bonaire over een tropisch klimaat en helder blauw water beschikt. Perfecte locatie dus om zonder wetsuit te kitesurfen"
Jan-Lammert
Sportcoach

Kitesurfvakantie op ABC-eilanden

Alle ABC eilanden hebben goede kitesurf condities maar de populairste onder kitesurfers is toch wel Bonaire. De bekendste spot van het eiland is Atlantis Beach (Kite Beach). Ga uit van gemiddeld 30 graden, watertemperatuur van 28 graden en een constante 20-25 knopen wind. De wind is aflandig maar er wordt op het strand een rescue service aangeboden.

Aruba

Aruba hoort net zoals Bonaire en Curacao tot de kleine Nederlandse Antillen en met een oppervlakte van 180 m2 is het ongeveer vergelijkbaar met de grote van Nederlandse wadden eiland Texel. Dit eiland is ook zeer geschikt om alle watersporten te beoefenen zowel als op of onder water.

Kitesurfen op Bonaire

Op Bonaire gaat er geen dag voorbij zonder wind. De wind waait er het gehele jaar door met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 tot 22 knopen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius, een zee temperatuur van zo’n 28 graden Celcius en rustig golvend water, biedt Bonaire de perfecte omstandigheden om te kitesurfen. Tijdens het kitesurfen komt u regelmatig zeeschildpadden en met wat geluk ook dolfijnen tegen. Naar kitesurfen op Bonaire.

Curaçao

Is het grootste eiland van de ABC eilanden met de bekende hoofdstad: Willemstad. Dit toeristische eiland is zeer intrek bij de zowel de Nederlandse als Amerikaanse toeristen om zijn mooie stranden en het feesten tot in de laatste uurtjes. Het kitesurfen in het algemeen is hier minder populair.

Kitesurfen op ABC-eilanden delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer kitespots