Blessurevrij sporten

Fysiosport

Fysiosport is er op gericht om jouw blessures te behandelen, zodat jij jouw sport weer tot op hoog niveau kan beoefenen of weer recreatief pijnvrij kan genieten en bewegen.

"Fysiosport speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten."
Jan-Lammert
Sportcoach

Wat is fysiosport

Fysiosport focust zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De fysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter op recreatief of competitief niveau.

Waarom fysiosport

De fysiotherapeut behandelt sporters die na ziekte of blessures weer willen sporten. De fysiotherapeut begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de fysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Werkwijze

Voor jou als sporter zal er na een intake een behandelplan en een revalidatie schema worden opgesteld die specifiek aan jouw persoonlijke situatie en doelen zal voldoen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van verschillende geavanceerde meet- en testinstrumenten, trainingsapparatuur en indien nodig taping of een brace.

Vergoeding & Verwijzing

Fysiosport wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Weet je het niet zeker? Bekijk de polis of vraag het na bij jouw zorgverzekeraar. Voor sportfysiotherapie is geen verwijzing van de arts of specialist nodig.

Blessurevrij sporten

"Blessures kunnen jouw sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb jij een blessure of keren jouw klachten steeds terug? Dan doe jij er goed aan om eens een afspraak te maken"
Jan-Lammert
Sportcoach